19 novembre 2013

Conferència sobre el moviment ecologista al Baix Llobregat durant la transició

El proper 5 de desembre es presentarà la comunicació aportada al Congrés de la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana que tenia per títol «1960-1980. Transicions i canvis a les terres de parla catalana», i que va tenir lloc els dies 10, 11 i 12 de novembre de 2011 a Cornellà.

La comunicació se centra en dues lluites que van esdevenirs-e a la comarcal a inicis i mitjans dels anys setanta, encara sota el règim franquista, contra la construcció de l’abocador del Garraf al mig de l’espai natural d’aquest nom, i en contra del desviament del riu Llobregat. Aquestes dues lluites van donar el tret de sortida a l’ecologisme polític i militant a Catalunya, i foren la llavor que va culminar a finals dels any setanta amb la Marxa del Llobregat impulsada pel Grup de Defensa del Medi Ambient del Prat de Llobregat, vinculat al PSAN.

L’acte tindrà lloc a l’Associació Veïnal del Barri del Centre de Gavà (c/ de Salvador Lluch, 6) a les 19.30 h.