1 setembre 2014

Commemoració del tricentenari de 1714 a Gavà

El 10 de setembre, a les 19.00 h, l’estudiós local Josep Campmany oferirà la conferència “Gavà i Eramprunyà després de l’Onze de setembre del 1714. Una postguerra de 50 anys”, en el marc de les commemoracions nacionals del tricentenari del 1714 (vegeu l’enllaç de sota).

Aquesta conferència divulgarà un treball de recerca que s’ha presentat parcialment al simposi “Espanya contra Catalunya” organitzat per la Societat Catalana d’Història el passat 18 de desembre, i parcialment al congrés organitzat per la Coordinadora de Centres de Parla Catalana a Cervera, que està previst que es faci al febrer de 2014.

El treball també forma part de la recerca col·lectiva impulsada pel Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat, que va ser presentada a Sant Boi de Llobregat el 26 d’abril de 2014.

La conferència representa la continuïtat de l’assaig publicat l’any 2012 sobre el segle XVII a Gavà que acabava, precisament, amb l’Onze de setembre (per veure el llibre cliqueu aquí).