4 abril 2015

Campament de l’exèrcit català a la Torre Lluc

Els propers 18 i 19 d’abril, junt amb l’Associació d’Amics del Museu, Òmnium Cultural i el Col·lectiu La Mata de Jonc organitzem un campament de l’exèrcit del 1714 a la Torre Lluc.

Els actes comencen el dissabte 18 a les 19.00 h, als baixos del Museu, amb una conferència sobre l’equipament i armament dels exèrcits de l’època, i la projecció del curt “lliures o morts”.

El diumenge 19, de 10.00 h a 20.00 h es muntarà un campament de recreació històrica de l’època, amb tres tipus d’unitats: regiment d’infanteria de línia (regiment de la Generalitat), regiment de cavalleria de Sant Jordi, i una companyia de fusellers de muntanya (coronel Ferrer i Vidal). Durant tot el dia es farà instrucció, s’explicaran les feines de campament, i es realitzarà un homenatge als gavanencs víctimes del conflicte del 1714. La part central de l’activitat tindrà lloc a les 12.00 h del migdia, amb la recreació de la batalla d’Eramprunyà que va tenir lloc entre els dies 6 a 8 d’abril de 1714, i que va ser guanyada per l’exèrcit català.

Document: Esquema de l'activitat (147.00 kb)