16 novembre 2015

Èxit de les VIII Trobades de Centres d’Estudis i d’estudiosos d’Eramprunyà

Dissabte 14 de novembre van tenir lloc les VIII Trobades d’Eramprunyà, a l’escorxador de Begues. Més de seixanta persones van assistir a la presentació de les diferents ponències i comunicacions, que enguany tractaven sobre el tema de la immigració. A més de les cinc ponències i set comunicacions, hi havia quatre pósters sobre la temàtica.

El més destacable és la varietat i amplitud dels temes tractats, des de les migracions més reculades d’època neolítica, els moviments de població provocats pel trànsit d’esclaus en època clàssica, o el viatge en l’imaginari literari dels March, fins a les immigracions occitanes del segle XVI i les més properes onades procedents del País Valencià i Andalusia, al segle XX, passant pels refugiats de la guerra d’Espanya o inclús les migracions entre primera i segona corona metropolitana entre els anys noranta i final de segle XX, i la recentíssima darrera onada migratòria procedent d’Àfrica i Àsia.

La conclusió general de la jornada va ser que la Catalunya actual, la seva cultura i la seva llengua, per situació geogràfica i avatars de la història, no es pot entendre sense tenir en compte, com a factor de primeríssim ordre, a la immigració.

 

En breu posarem a disposició de tothom les contribucions presentades a la Trobada.