6 abril 2017

Nou llibre de l’Associació d’Amics del Museu de Gavà

El proper dissabte 22 d’abril, la vetlla de sant Jordi, presentem el nou llibre editat conjuntament per l’Associació d’Amics del Museu de Gavà i el Centre d’Estudis de Gavà. El llibre recull articles publicats per cinc autors al butlletí parroquial de sant Pere de Gavà, Diàleg: Alfons Gibert, Joan Solé Margarit, Eveli Villuendas (a títol pòstum), Montserrat Pujals i Joan Alfonso.

Són articles de caire memorialístic i retraten com era la nostra ciutat amb pinzellades dels anys trenta, quaranta, cinquanta i seixanta. Cal assenyalar que els articles transcendeixen el contingut relacionat amb l’activitat parroquial, i esbossen com era i com es vivia a la ciutat en aquella època, marcada per la guerra d’Espanya i la dura post-guerra, i com es va anar obrint a finals del període més fosc de la dictadura cap a nous aires de llibertat.

El llibre és fruit de la col·laboració entre les dues entitats, que han seleccionat i editat els continguts, i el Centre d’Història de la Ciutat de Gavà (Arxiu municipal) que ha facilitat les fotografies i imatges que profusament il·lustren el llibre.