22 abril 2017

Presentat el llibre “Diàlegs”

La vigília de Sant Jordi, i en una sala d’actes del Museu plena a vessar, avui s’ha presentat el llibre “Diàlegs”, recull de textos memorialístics publicats al llarg dels anys al butlletí parroquial de Sant Pere de Gavà, i que pel seu valor historiogràfic s’han complitat i publicat en forma de llibre. Els textos recullen aspectes del Gavà dels anys trenta, quaranta, cinquanta i seixanta, i especialment en aquestes dues dècades es destaca l’acció dels vicaris, capellans joves que servien a la parròquia i que amb el seu aire post-conciliar van convertir l’església de Sant Pere en un espai de llibertat, des d’on es van despertar interessos en l’estimació al medi ambient, iniciatives culturals diverses, i un esperit de servei ciutadà que enmig de la mediocritat franquista imperant constituïa un referent per a la joventut.

L’acte ha comptat amb la presència dels presidents del Centre d’estudis de Gavà i de l’Associació d’amics del Museu, que han editat l’obra, el rector de Sant Pere de Gavà, mossèn Xavier Ribas, i els dos autors vius que hi tenen textos, Montserrat Pujals i Joan Alfonso.

El llibre es pot adquirir a les principals llibreries de la ciutat.