13 juny 2017

Les plantes remeieres, alimentícies i màgiques al Delta del Llobregat

El proper 29 de juny, dia de Sant Pere, a la seu de l’Associació Veïnal del Barri del Centre, el botànic Jon Marín farà una conferència sobre els usos tradicionals de les plantes del Delta del Llobregat. Aquest treball de recerca en etnobotànica ha estat finançat per l’Institut Ramon Muntaner, l’Institut del Patrimoni Etnològic de la Generalitat de Catalunya i les facultats de Biologia i Farmàcia de la Universitat de Barcelona, en el marc de les recerques impulsades pel Centre d’Estudis de Gavà. Per fer aquest treball, l’autor ha entrevistat desenes de pagesos, naturalistes i botànics de la zona, i ha aconseguit determinar els usos de més de quatre-centes plantes del nostre entorn. Uns usos tant alimentaris com farmacèutics, a més de recollir aplicacions màgiques d’algunes plantes atribuïdes per la saviesa popular.

La conferència tindrà lloc el proper:

  • Dijous 29 de juny
  • 19.30 del vespre
  • Associació Veïnal del Barri del Centre (c/ Salvador Lluch, 6, 1r)