30 juny 2017

Presentada la recerca sobre etnobotànica al Delta del Llobregat

Ahir dijous 29 de juny es va presentar, a la sala d’actes de l’Associació veïnal del barri del Centre, el resultat de la recerca sobre etnobotànica al Delta del Llobregat, amb una gran assistència de públic. En el transcurs de la conferència, vam poder conèixer els resultats del centenar llarg d’entrevistes que ha mantingut l’autor amb gent gran de la zona, per tal d’identificar la relació tradicional i cultural de la societat dèltica amb la botànica de la zona. Entre els principals usos hi ha evidentment l’alimentari, però també el medicinal i, fins i tot, a títol anecdòtic, algun ús de caire religiós o fins i tot màgic. L’activitat també va servir perquè el públic assistent fes noves aportacions, o corroborés el resultat de la recerca, que té per objectiu l’elaboració d’una tesi doctoral sobre el tema, sota els auspicis de la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Barcelona.

A l’enllaç de sota podreu trobar el dossier fruit de la recerca efectuada, que ha comptat amb el suport de l’Institut Ramon Muntaner.