23 octubre 2017

Celebrada la X Trobada de Centres d’Estudis i d’estudiosos d’Eramprunyà

El dissabte 21 d’octubre va tenir lloc al castell de Castelldefels la Trobada d’Eramprunyà, que vene fent-se des de l’any 2008.

El tema a tractar enguany era el de Llegendes, rondalles i tradicions.

La participació va ser comparable a la dels altres anys: cinc ponències (corresponents a Castelldefels, Gavà, Viladecans, Sant Climent de Llobregat i Begues), set comunicacions, i quatre pòsters, que van abastar des de les llegendes històriques més reculades, d’època medieval, fins a costums, rondalles i tradicions més actuals, passant pel bestiari i entremesos dels balls de cultura popular.

L’assistència de públic va ser notòria, amb prop d’un centenar de persones, entre matí i tarda. Les sessions es van desenvolupar al matí i a la tarda, amb dinar al mateix castell.

L’element patrimonial que es va visitar aquesta vegada va ser el mateix castell, que està en les últimes fases de restauració a càrrec del Servei de Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona.

Com és tradicional. A la cloenda es va fer pública la data i el tema escollits per a la propera Trobada, que tindrà lloc el 20 d’octubre de 2018 a Sant Climent de Llobregat, sota el lema Cuina i territori.

En breu posarem a disposició de tothom les actes de la Trobada.

El que ja podeu veure són les imatges de la jornada, pitjant aquí: