18 novembre 2017

Ja es poden consultar en línia les actes de la X Trobada de Centres d’Estudis d’Eramprunyà

Avui s’han posat a disposició de tota la ciutadania les actes de la X Trobada de Centres d’Estudis i d’Estudiosos d’Eramprunyà, que va tenir lloc al castell de Castelledefels el passat 21 d’octubre, amb la participació de 21 autors i autores que van presentar un total de 16 contribucions. La Trobada tenia per tema central “Llegendes, contalles i tradicions”, i va servir per posar en comú i reflexionar sobre diferents aspectes de les tradicions i costums locals que singularitzen cada poble i el diferencien del veí. De Gavà es van presentar un total de tres comunicacions: la primera relacionada amb una sèrie de llegendes medievals que fan referència a Eramprunyà, la segona que tenia com a tema la relació entre el bestiari festiu i popular local i les entitats del Xerinolis, amb les tradicions pròpies de la ciutat, i una tercera que recull tot un seguit de tradicions, anècdotes i costums de Gavà, des de temps molt reculats fins a l’actualitat més recent.

 

Podeu consultar les tres contribucions de Gavà aquí:

Comunicació Gavà 01

Ponència Gavà

Comunicació Gavà 02