25 octubre 2018

Presentació del llibre sobre patrimoni preindustrial a Gavà

L’entorn natural de la ciutat és molt ric, no només en fauna i vegetació, sinó també en patrimoni. Segles i segles d’antopització han modelat un paisatge ple d’elements que ens mostren com la humanitat i la natura convivien de forma profitosa. El pas de la societat agrícola a la industrial va motivar l’abandonament de tots aquests elements: forns de calç, teuleries, bòbiles, estructures de captació, canalització i aprofitament d’aigua, barraques de pasto… El llegat d’aquesta època, en forma de restes materials, ha arribat fins a nosaltres de vegades molt malmès, però amb la potència de segles d’utilització.

Aquest llibre, que recull una sèrie de recerques sobre el terreny realitzades per diferents grups locals (El Grup Ecologista Quercus, la Unió Muntanyenca Eramprunyà, El Centre d’Estudis de Gavà) recull i posa en valor aquests elements, oferint una base sòlida amb la que es podrà actualitzar el catàleg de patrimoni material de la ciutat que cal preservar.

El llibre es presenta el proper divendres 26 d’octubre a les 18.30 h a la sala d’actes del Casal de la Gent Gran El Centre.

Us hi esperem.