7 octubre 2019

El Centre d’Estudis, present a la Fira d’Entitats de Gavà junt amb l’Associació d’Amics del Museu

Com cada any, el Centre d’Estudis i l’Associació d’Amics del Museu hem participat a la Fira d’Entitats de Gavà. Enguany s’exposaven 13 documents originals autèntics relatius a la història de la ciutat. El més antic era un pergamí de l’any 1323 referit a un altre del 1251. També hi havia una descripció detallada del Castell de Gavà, de 1485, diverses sentències judicials sobre plets entre l’Ajuntament i els barons, o entre pagesos i ramaders, els comptes municipals per pagar els interessos dels préstecs contrets per l’Ajuntament per pagar els elevats impostos imposats pels borbònics després del 1714, els primers números de L’Eramprunyà de 1921 i de 1934, així com programes d’actes festius i polítics d’entitats locals, el més recent el programa de festa major de sant Pere de 1944. Tot eren documents originals que formen part de la col·lecció del Centre d’Estudis, procedents de donacions particulars o adquirits pel mateix Centre.